Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΡΥΘΡΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
             Με χαρά δέχθηκα την πρόσκληση που μου έστειλε το προεδρείο της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, να παραβρεθώ στην ετήσια Συνεστίαση του, που θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου σε γνωστή ταβέρνα της Νέας Χαλκηδόνας.
             Τιμώμενο πρόσωπο ο Επίσκοπος Ερυθρών ο Θεοφιλέστατος κ. Κύριλλος Συκής, στόν οποιο η Ένωση Βουρλωτων θα απονείμει Τιμητική Διάκριση.
             Ο Επίσκοπος Κύριλλος, κατα κόσμον Γιάννης Συκής γεννήθηκε στίς 11 Νοεμβρίου του 1963, στούς Λάμπους Μύλους της Μυτιλήνης, όπου ειχαν εγκατασταθεί οι γονείς του.
             Στην Λεσβο, Μυτιλήνη, έφθασε η οικογένεια του λίγο πρίν απο την Καταστροφή  του 1922. Αυτό εγινε με μέριμνα του παππού του που φρόντισε να φύγουν πρίν απο τίς εξελίξεις! Ο παππούς του ειχε τραυματιστεί στίς μάχες και φαίνεται πως κάτι γνώριζε ...
            "Απο 6 ετών που πήγαινα στην Εκκλησία στο Ιερό, αναπτύχθηκε ΔΕΝ ξέρω πως μια σχέση. Ηταν κάτι έμφυτο..."! Τόνισε ο Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος και συνέχισε.
            "Θυμάμαι ερχόταν ο παπάς και με ζητούσε απο τόν δάσκαλο και πήγαινα μαζί του στα Ξωκλήσια όπου γίνονταν Θεία Λειτιυργία..."!
             Ο Επισκοπος Κυριλλος εχει τελειώσει την Ριζάρειο Σχολή και τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου και εγινε καθηγητής Θεολογίας.
             Για πρώτη φορά δίδαξε στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια "Γείτονας"!
             Α  Ξ  Ι  Ο Σ
Γιώργος Κοντονής 



Δεν υπάρχουν σχόλια: