Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΞΗΜΕΡΩΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Ανταπόκριση απο την Υδρα
Γράφει ο Στέφανος Φραντζής
            Με τόν Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που γίνεται στόν Καθεδρικό Ιερο Ναό, συνεχίζονται οι Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, για την εορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.
            Απο πολυ πρωί¨ η Υδρα με τα γιορτινά της ετοιμάστηκε για την μεγάλη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗ.
            Πλήθος πιστών εχουν κατακλύσει μέσα κι εξω τον Ιερό Ναό, οπου τελείται η Θεία Λειτουργία.
            Μετά το μικρο Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στόν Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντινου οπου φυλάσσεται η Τίμια Κάρα Του, σχηματίστηκε πομπή για την μεταφορά της, με Τιμές που Πρέπει και Αξίζουν, στόν Καθεδρικό Ναό της Υδρας, για τον Μεγάλο Εσπερινό.
            Εδω τελέστηκε ο Μεγας Εσπερινός, στόν οποιο προεξηρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων ο κ. Αντώνιος, ο οποιος μίλησε για το εργο, την δράση και τα μαρτύρια που υπέστη ο Κωνσταντίνος, ο οποιος για του Χριστού την Πιστη, άντεξε τα μαρτύρια και δίδαξε τόν λόγο του Κυρίου Μας.
            Ο Κωνσταντίνος εγινε Νεομάρτυρας Αγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος, ο Προστάτης Αγιος της Νήσου. Εκανε και κάνει πολλά θαύματα.
            Τον με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια Εσπερινό παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, οι οποιοι εσπευσαν με κατάνυξη, με ευλάβεια, καί πίστη να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου και να ζητήσουν την βοήθεια του.
            Στόν Μεγάλο Εσπερινό ηταν παρόντες και ολοι οι τοπικοί ηγέτες της Υδρας.
            Χρόνια πολλά
Στέφανος Φραντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: