Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ


Με λαμπρότητα.
Με θρησκευτική κατάνυξη. Και,
Με ευλάβεια εγιναν οι Θρησκευτικές Εκδηλώσεις στην Μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Ευσταθίου.
Στον περίκαλο Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στην Νεάπολη της Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον οποιο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολιτης Θεσσαλιοτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Τούς δύο Αρχιερείς προσφώνησε ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, που εξήρε το εργο τό οποίον εχουν κανει οι δύο Αρχιερείς  στήν Επαρχία τους, "...το οποίο ειναι και σπουδαιο και μεγάλο", οπως ειπε χαρακτηριστικά.
Στήν προσφώνηση του κ. Γαβριήλ, απάντησε ο Σεβασμιοτατος κ. Τιμόθεος, που έπλεξε το εγκώμιο του οικοδεσπότη Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας.
Τούς Μητροπολίτες  κ. Τιμόθεο και Κορίνθου κ. Διονύσιο, καλωσόρισε στον Ιερο Ναό του Αγίου Ευσταθίου, ο προιστάμενος του Ναού ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Μπαντουβάς, ο οποιος απήγγειλε μαντινάδα καί ενθουσίασε τόσο τούς Επισκόπους οσο και τούς πιστούς.
Λιγο πρίν το "Δι'ευχων" οι τρείς Μητροπολίτες εδωσαν διακρίσεις σε 4 παιδιά της Ενορίας που μπήκαν εφετος στο Πανεπιστήμιο ευχόμενοι καλή πρόοδο, ενω οι πιστοι χειροκρότησαν τα παιδιά.
Το πρωί σημερα πραγματοποιηθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποια προεξηρχε ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιοτιδος και Φαναροφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Το απόγευμα εγινε η περιφορά της Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου.
Χρονια πολλά και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής
***Σημ. Συντ.
     Τα video απο τίς Θρησκευτικές Εκδηλώσεις μπορειτε να τα δειτε στό Κανάλι μας στο youtube.com/user/gkontonis  Και στο,
http://kontonistv.blogspot.gr
http://fosxristoy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: