Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΕΔΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Γραφει ο Γιώργος Κοντονής 
                  Με πραγματικά Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια γίνονται εδω στην Νέα Φιλαδέλφεια οι Θρησκευτικές Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Μνήμη του Εθναποστολου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
                  Ο Ιερός Ναός που φερει το ονομα του, πολλές ημέρες πρίν ηταν έτοιμος για να δεχθεί χιλιάδες πιστούς οχι μονο απο τίς γύρω περιοχές αλλα απο ολόκληρη την Αττική και οχι μονο.
                     Ετσι το απόγευμα της παραμονής του εορτασμού του Αγίου Κοσμά τελέστηκε ο Μεγας Εσπερινός, στον οποιο προεξηρχε ο πρώην Νεας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Γέροντας Κωνσταντίνος, ο οποιος και ευλόγησε και τους "πεντε Άρτους"!
                    Για τη δραση και το εργο μιλησε κληρικός, ο οποιος και αναφερθηκε με καθε λεπτομέρεια σε ολα οσα εχει κάνει ο Εθναποστολος Αγιος Κοσμάς, στα χρονια εκείνα της τρομοκρατίας και της σκλαβιάς για την Παιδεία μας.
                    Εκατοντάδες πιστοί ειχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό μεσα κι'εξω για να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό και να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Κοσμά.
                       Σημερα τελέστηκε το πρωι η Θεία Λειτουργία, στην οποια χοροστάτησε ο πρώην Νεας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Γέροντας, ο "παππούς" που ειναι πιο γνωστός Κωνσταντίνος.
                       Το απόγευμα γίνεται η Περιφορά, η Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων στούς δρόμους της Ενορίας του Αγίου Κοσμά στην περιοχη Απομάχων.
                       Χρόνια πολλά
Γιώργος Κοντονής 








Δεν υπάρχουν σχόλια: