Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ "Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ"

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής 
                Εντύπωση σε όλους εχει προκαλέσει ο ωραίος λόγος και οι ειλικρινείς απαντήσεις του γνωστού Αγιογράφου του Πανοσιλογιοτατου Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου Παναγιωτακόπουλου, στην Ραδιοφωνική εκπομπή ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ, καλεσμένος του Γιώργου Κοντονή.
                Εκείνο πάντως που εντυπωσίασε και το κουβεντιάζουν ακόμα και τωρα, ειναι η ατάκα του πως "η λεπτομέρεια στην Αγιογράφηση κάνει την διαφορά..."!
                Και ετσι ειναι...
                Οπως στη συνέχεια αποκάλυψε "...ενας Αγιογράφος πρέπει να πιστεύει αυτό που κάνει"!

                   Σε άλλη ερώτηση ο π. Τιμόθεος αναφερθηκε στόν τροπο που "ο Αγιογράφος βλέπει και απεικονίζει στόν μουσαμά την Εικόνα μιας ή ενός Αγίου"!
                   Στο ερώτημα μου "γιατί ο Αγιος Γεωργιος και ο Αγιος Δημήτριος οι Αγιογράφοι τούς παρουσιάζουν οχι έφιππους..;", ο π. Τιμόθεος Παναγιωτακόπουλος χωρίς να μασάει τα λόγια του, υποστήριξε οτι "...επειδή ο κόσμος ΔΕΝ φθάνει να προσκυνήσει το Πρόσωπο του Αγίου και προσκυνάτε το άλογο, γι'αυτο απεικονίσουμε τόν Αγιο χωρίς τόν ίππο".
                  Και αυτό ειναι πολύ πολύ σωστό...
                 Το έχουμε ζήσει άλλωστε πολλές φορές... Ε;

                  Στό σημείο αυτό ρώτησα τον γνωστό Αγιογράφο. 
                 "Γιατί οι Εικόνες αυτές ΔΕΝ μπαίνουν στο Ιερο;"
                  Και ο π. Τιμόθεος Παναγιωτακόπουλος τόνισε πως "στο ιερό εκτός απο τον Κύριο μας και την Μητερα Μας Θεοτόκο, μπαίνουν συνήθως οι Αρχιερείς ή οι ιερείς που έγιναν Άγιοι".

                   Ειναι πάντως γεγονός πως η εκπομπη ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ με πρόσωπο αυτής της εβδομάδας τον Πανοσιολογιοτατο π. Τιμοθεο Παναγιωτακόπουλο "έπιασε-ήρθε για μια ακόμα φορά στην κορυφή" σε ακροαματικότητα.
                   Η Ραδιοφωνική εκπομπή απο τόν γνωστό Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ94FM εγινε μέσα σε μόλις εξι μήνες ο αχώριστος φίλος όλων. Η απαραίτητη συντροφιά των ακροατών...
                   Κι'αυτό μου δίνει δύναμη, αλλά και μεγάλη ευθύνη, στούς συνεργάτες μου και σε μένα, για να συνεχίσουμε.
                   Γι'αυτή σας, τήν αγάπη, που ειναι αμοιβαία, σάς ευχαριστώ πολύ...
Γιώργος Κοντονής

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γιωργο μου ευχαριστω πολυ για τα καλα λογια ...βεβαια επειδη με ξερεις πολυ καλα,το θεμα γνωστος,δεν ειναι αυτοσκολος...η εκπομπη ηταν πολυ ομορφη μεσα σενα φιλικο κλιμα αναμεσα στους 3 γιωργηδες...ευχαριστω για την ολη αντιμετωπιση...ακομη κ 5 ημερες να μιλουσαμε θα μπορουσα να πουμε τα παντα περι εργασιας...το ολο θεμα για μενα ειναι ναμαι γνωστος για το θεο..αλλωστε οποιος κ αν αγιογραφει,κανει το καλυτερο δυνατο πιστευω ... σου ευχομαι η εκπομπη να αγγιζει παντα το τελειο ..ειναι κ αυτο κατι που το κανεις απο αγαπη κ πιστη κ σαυτες τις περιπτωσεις,το χαμογελο του θεου κ του μητροπολιτου μας ειναι η ανωτερη αμοιβη