Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Κοντονής
               Η σελίδα ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ τιμά σήμερα την μνήμη ενός παπά με ολη την σημασία της λέξης. Ενός ιερέα, που την ιερωσύνη ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ! Ηταν παντοτε μπροστάρης σε ολες τίς δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής του, αλλα και οχι μόνο.
               Ποτέ και σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ λιγοψυχησε ή ΔΕΝ εβαλε τον εαυτόν στην φωτιά μπροστά σε κάποιο κίνδυνο! Έβαζε πάντοτε τόν εαυτόν του πρωτο! Μπροστά στον κίνδυνο!
               Ο λογος για τον αείμνηστο π. Κωνσταντίνο Παπασημακόπουλο, τόν παπαΚωστα, οπως ΟΛΟΙ τον γνώριζαν κατω εκει στην περιοχή Κουλούρα του Αιγίου.

                Τούτες τίς ημερες συμπληρώθηκαν τρία χρονια απο την ημερα που ο παπαΚώστας "Μετεστη εν Ουρανοίς". Τό ημερολόγιο έδειχνε 6 Μαιου του 2013. Οι κάτοικοι της Κουλούρας, αλλά και της περιοχής του Αιγίου ΔΕΝ πρόκειται να ξεχάσουν ποτε τόν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, τόν παπαΚώστα, που για πολλά χρόνια ηταν εφημέριος στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στό ομορφο χωριό τους.
                 Εδω και οπως ΟΛΟΙ ομολογούν ο αείμνηστος π. Κωνσταντίνος Παπασημακόπουλο, εκανε πολυ πολυ σπουδαίο εργο. Εργο που άφησε και που σήμερα ΟΛΟΙ συζητούν και θαυμάζουν.
                 Μα πάνω απ'ολα ο παπαΚώστας ηταν γεννημένος ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ανθρωπος με ολα τα γράμματα κεφαλαία.
                   Ο παπαΚώστας με μια ματιά και μόνο γνώριζε τίς ανάγκες ολων...
                   Ήξερε τί ειχε και τι ήθελε "το καθ'ενα απο τα παιδιά του", οπως ελεγε τους ενορίτες του.
                    Ετσι προσπαθούσε να βρει τίς λύσεις που επρεπε για ολους.
                    Ολους τούς βοηθούσε και παντοτε με την διακριτικότητα που πρέπει για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βοηθούσε οχι μόνο πνευματικά αλλα και υλικά.
                    Καθημερινά μεχρι και τήν τελευταια ημερα της ζωής του βοηθούσε, βοηθούσε ολους με ολη τη δύναμη του...
                    Γι'αυτό οι κάτοικοι της περιοχής τόν ονόμασαν ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
                    Ο π. Κωνσταντινος Παπασημακόπουλος, ο παπαΚώστας, για την δραση του, το εργο του και για την καλοσύνη του, εγινε γνωστός σε ολη την Ελλαδα.
                    Αιωνία του η μνήμη
Γιώργος Κοντονής 

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ενας υπεροχος ανθρωπος και ενας ιερεας που καλο ειναι να παραδειγματιστουν πολλοι αλλοι ιερεις.. εφερε τον ΧΡΙΣΤΟ μεσα στα σπιτια και τις καρδιες με εναν τροπο πολυ απλο και ανθρωπινο. Να είναι καλά εκεί που βρίσκεται να προσεύχεται για όλους και να έχουμε την ευχή του.Αιωνια η Μνημη του...

gmpaximades είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gmpaximades είπε...

ο ΠΑΠΑΣ. ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μεγάλωνε τρια παιδια, εκοβε απο αυτα και μοιραζε σε οσους δεν ειχαν ή τα εστελνε σε απορους φοιτητες. Αυτοί οι ιερείς αξίζουν , οχι σαν ιερομενους αλαζόνες, μεγαλόστομους, χρυσοπικιλτους με δήθεν εργα. Απλός , Λαικός, Προσυνής χωρίς φανφαρες επιτέλεσε τον ΛΟΓΟ του ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ με τον πιο άριστο τρόπο.

Unknown είπε...

Αγια μορφη που στην επιγεια διαδρομη του αγαπηθηκε σαν πατερας απο ολους τους συγχωριανους του κι οχι μονο....Τα τρια παιδια του αναθρεμενα με τα Χριστιανικα ναματα αποτελουν την παρακαταθηκη για συνεχεια αριστείων στον κοινωνικό ιστο......Πατερα Κωνσταντινε ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ.....!!!

Unknown είπε...

Μια Αγία μορφή που έκάνε βίωμα το Ευαγγέλιο,δίνοντας αδιάκριτα σε γνωστούς και αγνώστους ΑΓΑΠΗ, που την αντλούσε μέσα από την ίδια την ιερωσύνη. Την ευχή του να έχουμε.

GIOULI PAPAS είπε...

...ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΠΑΤΕΡΑ ..ΓΙΑ ΟΛΑ !!!!!!!!! ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΣ.....ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ........
....................Κ.ΚΟΝΤΟΝΗ ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ...!!!!!!!..