Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ... ΚΙ'ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
Φωτογραφίες Πέτρος Αμπατζόγλου.
         Το θέμα της ημέρας, ειναι ομολογουμένως οι Πρόσφυγες! 
         Καί με αφορμή αυτό η Ιερά Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας διοργάνωσε και μαζί της και ο Δήμος Φιλαδέφειας Χαλκηδόνας, μια σπουδαία, πολύ σπουδαία επίκαιρη εορταστική εκδήλωση, για τα 90 χρόνια της ιδρύσεως του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Της Παναγίτσας, εδω στη Νέα Φιλαδέφεια.
         Άλλωστε η Νέα Ιωνία και η Νέα Φιλαδέλφεια ειναι καθαρά πόλεις της προσφυγιάς!
         Το θέμα της εκδήλωσης, η οποία υπήρξε απόλυτα επιτυχημένη, ήταν η "Προσφυγιά χθές και σήμερα"!

                Την εκδήλωση ευλόγησε και χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφεας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ο,οποίος εξήγησε την σημασία του Πρόσφυγα απο τον Μετανάστη, τονίζοντας πως όλοι ειναι ανθρωποι του Θεού.

                  Ακόμα μίλησε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέφειας Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος  καί εξήρε το σπουδαίο έργο που καθημερινά κάνει ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, που οπως είπε "τούς εχει αγκαλιάσει όλους..."!
                  Ύστερα οι κύριοι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα τους.
                  * Ο Πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθακόπουλος ο οποίος ανέλυσε το ζήτημα των Αρμενίων μιλώντας για "Ιστορική πτυχή της Γενοκτονίας των Αρμενίων"!
                  * Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδριτης π. Γεώργιος Σακούρ (Συριος) μίλησε με θέμα "τι γίνεται με την Συριακή Προσφυγιά"!

                  * Έπειτα ο πολιτικός επιστήμων Κωστας Χολέβας υπογράμμισε στο θέμα του τι έγινε στην "Γενοκτονία και την προσφυγοποιηση των Ελλήνων της Ανατολής"!
                  Όλους, "ανοίγοντας" την πραγματικά άψογη εορταστική εκδήλωση, ευχαρίστησε ο Πανοσιλογιοτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, ο προϊστάμενος του ΙΝ της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εδω στη Νέα Φιλαδέλφεια.
                  Στο τέλος ο π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης στόν οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, προσέφερε στούς ομιλητές απο μια εικόνα της Παναγίας της Βουρλίωτισσας, που ειναι η προστάτιδα της Νέας Φιλαδέφειας και των Προσφύγων.
Γιώργος Κοντονής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: