Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ...

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
            Σήμερα και κάθε πρώτη Κυριακή τού Μαρτίου τιμάται η Μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, ο οποιος εγινε Αγιος της Ορθοδοξίας το 1992, τα λείψανα του οποίου εχουν τοποθετηθεί σε ασημένια λάρνακα. Απο τις 29 Αυγούστου του 1992 η λάρνακα αυτή βρίσκεται δεξιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην οδο Βουλιαγμένης, οπου την Κυριακη τού Ασώτου (28 Φεβρουαρίου 1932) ο παπαΝικόλας λειτούργησε για τελευταία φορά. Θα πρέπει να προσθέσω οτι μετα την Θεια Λειτουργία εχασε τίς αισθήσεις του και στίς 2 Μαρτίου του 1932 αποδήμησε  είς Κύριον, σε ηλικία 82 ετών!..
              Στην φωτογραφία (πανω) βλέπετε το πετραχήλι του Αγίου Νικολάου του Πλανά, το οποιο σήμερα αλλά και κάθε χρόνο τέτοια ημερα βρίσκεται για προσκύνηση στόν Ιερο Ναό του Αγίου Κοσμά, εδω στήν Νεα Φιλαδέλφεια.
              Για την προσωπικότητα και για το πολύ πολύ σπουδαίο εργο που εχει κανει ο Αγιος Νικόλαος ο Πλανάς μίλησε σήμερα ο πνευματικός μας πατέρας, ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιάκης, τόν οποιο βλέπετε (κατω φωτογραφία) με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας τον Σεβασμιότατο κ. Γαβριήλ , έχοντας στη μέση τον υπογράφοντα. Ειμαστε στην θρησκευτική εορταστική εκδήλωση που εγινε το βραδυ του περασμένου Σαββάτου, στον Αγιο Κοσμά.
Γιώργος Κοντονής 
       Μια ακόμα φωτογραφια με το ιερό πετραχήλι του Αγίου Νικολάου του Πλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: