Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Α Ξ Ι Ο Σ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΜΠΕΛΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
            "Γεωργιου του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτου Καρπενησίου, πολλά τα ετη..."
            Με 62 ψήφους η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε σήμερα νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου, μετα την παραίτηση του Μητροπολίτου πρώην Καρπενησίου τού Γέροντος Νικολάου, τόν Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Ρέμπελο.

    
                 Απο αυριο ο εμψηφισμένος Αρχιμανδρίτης, θα ειναι ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου και εχει μπροστά του πολυ και δύσκολο εργο.
                 Ο νέος Αρχιεράρχης μεχρι καί σήμερα ηταν ο ακούραστος Β' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ετσι γνωρίζει καλά τα καθήκοντα του.
                 Το Σώμα της Ιεραρχίας εξέλεξε τόν νέο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο με 62 ψήφους. Ενω στη διαδικασία του τριπροσώπου έλαβε 63 ψήφους.


             Αμεσως μετά την εκλογή του, ο νέος Μητροπολίτης κ.Γεώργιος εδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεράς Συνόδου τό λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, κατα το οποίο ευχαρίστησε τόν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τον Μακαριοτατο κ. Ιερώνυμο, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Επισης ευχαριστησε και τούς Ιεράρχες για τήν τίμια ψηφο που τον εξέλεξε.


              Λιγο μετά ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Σεβασμιοτατος κ. Γεώργιος έλαβε τα συγχαρητήρια καί τίς ευχές των Μητροπολιτών, στο Καθολικό της Μονής Πετράκη, οπου και διάβασε τό Μεγάλο Μήνυμα.
              Ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ανήλθε ΑΞΙΑ στήν Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
               Α Ξ Ι Ο Σ
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: