Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
             Σύμφωνα με πληροφορίες της σελιδας μας ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλαδος, πρόκειται γα συνεδριάσει το πρωτο 10ημερο τού Μαρτίου. 
         Ετσι και οπως εγινε γνωστό η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει απο τίς 8 εως και τίς 10 Μαρτίου.


            Τήν πρωτη ημερα 8 Μαρτίου, στόν Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη θα γίνει Συνοδική Θεία Λειτουργίας, στήν οποία θα προεξάρχει ο νεότερος τη ταξει, ο Μητροπολίτης Τρικκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
          Υστερα θα πραγματοποιηθεί η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος του Μακαριοτάτου κ. Ιερωνύμου, προεδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Αντιπροέδρου της Ιερας Συνόδου.
          Στή συνέχεια ο Μητροπολίτης Ηλείας ο Σεβασμιοτατος κ. Γερμανός θα αναπτύξει το θέμα "περι της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου".
          Την Τετάρτη 9 Μαρτιου ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου ο Σεβασμιότατος κ. Ιεροθεος θα εισηγηθεί το θέμα "περι διδασκαλίας τού μαθήματος των Θρησκευτικών στην Μέση Εκπαίδευση".
          Ακόμα θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης ο Σεβασμιοτατος κ. Εφραίμ. Θα αναλύσει το θέμα "τροποποίηση του κανονισμού Συνοδικού Μεγάρου και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και η προοπτική αυτου"...
Γιώργος Κοντονής
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: