Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ



   
            Εδω στον Αγιο Ευστάθιο στόν Περισσό εορτάστηκε σημερα Πανηγυρικά ο Αγιος Γρηγόριος Επισκόπος Νίσσης (αδελφός τού Μεγάλου Βασιλειου. Σημερα αλλωστε τιμάται απο τήν Εκκλησία μας η Αγία μας Οικογένεια...) χοροστατούντος τού Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ.
              Εδω, σ'αυτόν τόν Ιερό Ναό φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου Γρηγορίου της Νίσσης, οπως και σε ειδική Ασημένια Λάρνακα το Ιερο και Θαυματουργό Σκήνωμα τού Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου. Στην πιο κάτω φωτογραφία ειναι η στιγμή που προσκυνώ τον Αγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη που ειναι ο Προστάτης Αγιος της Ιεράς Μητρόπολης Νεας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.



     
             Στόν Μεγάλο Εσπερινό (χθές βράδυ) προέστη ο Μητροπολίτης Νεας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ ο οποιος και εκανε τόν Εσπερινό με την Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στόν Αγιο Γρηγόριο τον Επίσκοπο Νίσσης.
            Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ευσταθίου στην Νεάπολη στον Περισσό ηταν κατάμεστος απο πιστούς και οι οποιοι ασπαστηκαν-προσκύνησαν την Ιερά Καρα του Αγίου Γρηγορίου της Νίσσης και το Ιερο Σκήνωμα του  Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη.
            Στό τέλος πηραν την ευχή του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ.
            Χρόνια πολλά και τού χρόνου.
Γιώργος Κοντονής

           Δείτε πολλές φωτογραφίες, απο τόν Μεγάλο Εσπερινό, που μου εστειλε ο καλός  φιλος και άμεσος συνεργάτης μου Χρήστος Αμπατζόγλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: