Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ



           Με όλες τίς Τιμές και λιτανευτικώς μεταφέρθηκε η Αγία και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μας, απο τόν Πανιερο Ναό, από τό σπίτι Της, στον ΙΝ του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στό "Ευαγγελιστρακι", στην περιοχή Υστερνίων.
           Την θαυματουργή Εικόνα της Μεγαλόχαρης κρατούσε ο Μητροπολίτης Σύρου Τήνου ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος ο Β' και ηταν μαζύ του όλοι οι ιερείς, ο δήμαρχος Τήνου και εκατοντάδες πιστοί.
           Στην Πύλη του ΙΝ, την Αγία Εικόνα υποδέχθηκαν η Ηγουμένη και οι Μοναχές της ΙΜ Κεχροβουνίου και εκατοντάδες πιστοί
           Στη συνέχεια έγινε Πανηγυρική Θεια Λειτουργια, την οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πύργου. Στούς μαθητές και τους δασκάλους τους, μίλησε ο Μητροπολίτης ο οποιος αναφέρθηκε στο μεγάλο και θαυμαστό γεγονος της διασώσεως της Αγίας Εικόνας στίς 18 Δεκεμβρίου του 1842 και στίς πολλές πολλές ευεργεσίες της Παναγίας Μας, πρός κάθε άνθρωπο που ζητάει τήν βοήθεια της. Μάλιστα ο Σεβασμιότατος προέτρεψε τούς πιστούς να εντείνουν τήν προσευχή τους  στήν υπεραγία Θεοτόκο, στην Παναγία Μας.
           Έπειτα η Αγία Εικόνα λιτανευτικώς και πάλι επέστρεψε στό Ιερο Ίδρυμα, στον Ιερο Ναο, όπου ειναι το σπιτι Της και που ειναι το σπιτι ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Νεκτάριος Τήνιος.
              
         ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ
         ΑΠΟ ΤΗΝ ROMFEA.gr 














Δεν υπάρχουν σχόλια: