Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ!!!


   
              Στό Ισραηλ, ο Αλέξης Τσίπρας ειχε τήν ευκαιρία να επισκεφθεί στο Πατριαρχείο τον Πατριάρχη Θεολφιλο Γ' και μάλιστα εξήρε το εργο του. Ιδιαιτερα μίλησε για τον διαθρησκευτικό διάλογο, που εγινε σε μιά κρίσιμη συγκυρία για τήν περιοχη, οπως ειπε.
           
   
                Ο Μακαριοτατος Πατριαρχης Θεόφιλος Γ', υποδεχόμενος τόν Πρωυθυποργό τόνισε πως "η επίσκεψη σας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εχει ιδιαιτερη αξία, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι χριστιανοί στην περιοχή και που παρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ασφάλεια τους..."!
                  Ακόμα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναφέρθηκε στόν ιστορικό ρολο του Πατριαρχείου. Μιλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει "αιώνες τώρα για την διαφύλαξη της Ορθοδοξίας"...

       
                 Απο την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας υπογραμμισε την αξία του διαθρησκευτικού διαλόγου για την Ειρήνη και την Συνύπαρξη. Μεταξυ άλλων τόνισε
                      Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στίς διάφορες εκδηλώσεις του Πατριαρχείου. Μαλιστα καταδίκασε το θρησκευτικό μίσος και την βία και κάλεσε τον κ. Θεόφιλο Γ' να συνεχίσει τήν προσπάθεια του για την ειρηνική Συνύπαρξη των τριών διαφορετικών θρησκειών. Των Χριστιανών. Των Μουσουλμάνων. Και των Ιουδαίων. Καταλήγοντας στην αντιφώνηση του ο Πρωθυπουργός ειπε.
 
                    Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ' απένειμε στόν Αλέξη Τσίπρα τον Μεγαλοσταυρο του Τάγματος τιυ Παναγίου Τάφου,
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: