Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ...

           Εδώ δέν πάει αυτο που λέμε συνήθως "να τα εκατοστήσεις"! 
           Ο Γέροντας Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στό Αγιον Όρος ο Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας "εκλεισε" τίς προάλλες (την περασμένη Πέμοτη!) τα ΕΚΑΤΟ! 
            Γι'αυτό και του  εύχεσαι "Γέροντα να τα χιλιάσεις"!

    
                Ο Ιερεμίας ειναι σήμερα ο πιο γηραιότερος Ηγούμενος στην Αθωνική Πολιτεία.
                Να τονίσω, πως με αφορμή τα εκατοστά γενέθλια του Γέροντα πατέρα μας Ιερεμία πραγματοποιήθηκε αγρυπνία στό Καθολικό της Ιεράς Μονής, στήν οποία πήραν μέρος εκατοντάδες προσκυνητές απο διάφορα μέρη της Ελλαδος, της Ρωσίας, αλλα και της Ουκρανίας. 
                 Πρεπει να προσθέσω, οτι ο 100χρόνος Ηγούμενος Ιερεμίας ειναι, κατάγεται απο τήν Ρωσία. Και το Μοναστήρι, όπου ειναι ο Καθηγούμενος ειναι Ρωσικό.

     
                Στήν Αγρυπνία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης του Βλαδιμίρ, ο Σεβασμιότατος κ. Ευλόγιος, τον οποίο πλαισίωναν Ελληνες και Ρώσοι ιερείς.
                Ηταν εκεί, για να ευχηθούν στον Γέροντα Ιερεμία οι Ηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, καθώς και ο της Ιεράς Μονής Χιλανδαριου Αρχιμανδριτης Μεθόδιος.

     
               Στόν Γέροντα Ιερεμία, έστειλαν εκατοντάδες ευχές Ιεράρχες, Ηγούμενοι απο πολλές χώρες, όπως και πιστοί. Ξεχώρισαν οι ευχές του Πατριάρχη της Μόσχας κ. Κύριλλου, του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας και πολλές ακόμα!

    
                Να σας πω επισης πως ο Γέροντας Ιερεμίας, τόν όποιον εχει επισκεφθεί στήν Μονή του (την παρέλαβε σχεδόν σε...αποσύνθεση και την μετέτρεψε σε ζωντανό και φωτεινό φάρο της Ορθοδοξίας μας) πολλές φορές ο Πρόεδρος Πούτιν (τόν βλεπετε και στην φωτογραφία...) καθώς και πολλοί Μητροπολίτες, εχει συμπληρώσει εφέτος 40 χρόνια διαμονής στό Αγιον Όρος καί 35 ετη απο την εκλογή του ως Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.
               Ο Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας, κατα κόσμον Ιάκωβος Αλιόχην του Φιλίππου, γεννήθηκε στο Ροστόβ της Ρωσίας, το 1915...
               Γέροντα να τα χιλιάσεις...
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: