Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

"Α Ν Ο Η Σ Ι Ε Σ..."!

                 "Δέν ειναι θέση του υπουργείου, αλλά κάποιας κυρίας που εχει
                     ορισμένες ιδέες στο μυαλό της..."!
              Ετσι άρχισε τήν απάντηση του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί Πάσης Ελλάδος, ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος, στό ερώτημα των συναδέλφων μου για τή δήλωση της αναπληρώτριας υπουργου Παιδείας  Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία εκανε λόγο για "απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής απο τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν..."!!!

     
                  Ειναι γεγονός πως ο Μακαριοτατος ειναι πολύ εκνευρισμένος, αλλά και παρα πολυ οργισμένος, απο τη δήλωση στον Ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", της κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία τώρα προσπαθεί να την..."μαζέψει", αλλα δυστυχώς δέν μπορει!
                  Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε ακομα πως, "Αρμόδιο ειναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Ελληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μήν ακούμε τις ανοησίες του ενός και τού αλλου..."!!!
                     Κι εδω που τα λέμε ο κ. Ιερώνυμος εχει απόλυτα δίκιο...

      
                    Ειναι οντως φανερά οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος.
                    Μάλιστα οταν οι δημοσιογράφοι, πανω εκει στο Σιδηρόκαστρο (εκανε περιοδεία...) τόν "πίεσαν", για το πως θα αντιδράσει η Ιερά Σύνοδος, ο Μακαριοτατος με αυστηρό και σκληρό ύφος εστειλε το δικό του μήνυμα.
                    "Το Σύνταγμα κανονίζει ποιά ειναι η πορεία αυτού του Κράτους. Και λέει το Σύνταγμα οτι η Παιδεία μας, πρέπει να ειναι Εθνική, Χριστιανική, Ελληνοχρηστιανική Παιδεία. Δεν μπορει κανένας να λέει οτι θέλει..."! Ειπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

    
                     Ειναι γεγονός πως τά λόγια αυτα του Μακαριοτάτου ειχαν και εχουν μεγάλη απήχηση σε ολο τον Ελληνικό λαό, εαν κρίνω απο τις πολλές δικές σας θέσεις, αλλα κι'απο τα πολλά μηνύματα που μου στείλατε και μου στέλνετε. 
                     Και θέλω να ακούσω τή δική σας θέση πάνω στο ζήτημα που εχει δημιουργηθει...
                     Μετράει πολύ...

    
                     Σε κάποιο σημείο οι συνάδελφοι μου, ζήτησαν απο τον Μακαριοτατο να τούς πει, το πως θα αντιδράσει η Εκκλησια της Ελλαδος, εαν γινει αυτο που ειπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδειας. Ιδού τι τονισε πάντοτε οργισμένος.
                     "Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά στο Σύνταγμα δέν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρωτα απο τις καρδιές μας και τίς καρδιές  των Ελλήνων..."!

    
                    Και ο κ. Ιερώνυμος, αφου πηρε μια βαθιά ανάσα συνέχισε.
                    "...Αν δέν θέλουν παπάδες, Αρχιερείς, αν δέν θελουν Θρησκευτικά, αν δέν θέλουν όλον αυτο τόν πολιτισμό που εχουμε, τήν ιστορία μας κλπ... Οι Ελληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίσουν στήν αλλαγή του Συντάγματος, τότε θα κουβεντιασουμε καί πάλι..."!
                       Τήν Τριτη, οπως εμαθα, εχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον νέο υπουργό Παιδείας Νικο Φίλη.
                    Απο την συνάντηση αυτή θα εξαρτηθούν πολλά. Κι'εμείς θα βγάλουμε πολλα συμπεράσματα...
                    Την Τρίτη λοιπόν...
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: