Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

           Για εναν νέο άνθρωπο, που 49 ημέρες μετα την ενθρόνιση του στην Μητρόπολη Ναυπάκτου εχασε τήν ζωή του σε τροχαίο ατύχημα κάπου κοντα στην Κόρινθο, τον Μακαριστό Νικόδημο, εγινε χθές στην Μητρόπολη της Θήβας Αρχιερατικό Μνημόσυνο!
        Απο την άτυχη εκεινη στιγμή για τον Νικόδημο, πέρασαν είκοσι χρόνια! Και ειναι γεγονός οτι ουδείς τον εχει ξεχάσει...
        Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στόν ΙΝ Εισοδίων Θεοτόκου στήν Λειβαδιά. Στο ιερό παραβρέθηκε συμπροσευχόμενος, ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος. Μετά την Αρχιερατική Θεια Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Ναυπάκτου Νικόδημου.
        Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας ο Σεβασμιότατος Γεώργιος μιλώντας, τόνισε οτι "...με τα πνευματικά μας μάτια, οσοι τόν γνωρίσαμε και τόν αγαπήσαμε, βλέπουμε ενώπιον μας, αυτή τήν ημέρα, τήν αφιερωμένη στήν μνήμη του, τόν άξιο κληρικό, το κήρυγμα του Ευαγγελίου, τόν καθηγητή της νεότητας, τον πρόθυμο συμπαραστάτη των πασχόντων, τόν τίμιο φίλο και αδελφό".
           Μετα την εμπνευσμένη ομιλία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, στήν αίθουσα "Αργυρη και Ιωάννας Κορτέση" του ιδρύματος "Εστία Μητερας", πραγματοποιηθηκε εκδήλωση στην μνήμη του Μακαριστου Νικοδήμου, με ομιλητές πολλούς φιλους και συνεργάτες του.
        Στό τέλος, ο Μακαριότατος κ.Ιερώνυμος ευχαρίστησε καί συνεχάρη τούς Μητροπολίτες και ολους οσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στό πρόσωπο τού Μακαριστού και στόν χαρακτήρα του, τονίζοντας πως "ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νικόδημος ηταν ενα μικρό δώρο για τήν Τοπική Εκκλησία. Να ευχηθούμε, ο Θεός να τόν αναπνεύσει..."!
            Είθε.
Γιώργος Κοντονής
        




Δεν υπάρχουν σχόλια: