Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ!!!

             Στόν Ιερο Βραχο του Αρείου Πάγου, εδω οπου κήρυξε ο Απόστολος των Εθνών Παυλος και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εγινε χθές ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός, στόν οποιο χοροστάτησε ο Μακαριοτατος Αρχιεπισκοπος  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 
             Ηταν εκει, ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας στην Ελλάδα, οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο Αχελώου Ευθύμιος, ο Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττου Δανιήλ, ο Πειραιώς Σεραφείμ, καθώς επίσης αλλοι Αρχιερείς, πολλοί Ιερείς και πλήθος πιστών.
             Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, μίλησε ο  Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσάνος, ο οποιος μεταξυ άλλων ανέφερε οτι "Δύο χιλιάδες φορές διαδέχθηκαν οι εποχές, η μία μετά την αλλη σ'αυτον εδω τον τόπο, απο τότε που οι πατέρες μας, άκουγαν για πρώτη φορα στήν Αγορά των Αθηνών, κάποιον 'σπερμολόγο' ξένο να μιλά για καινούργια και άγνωστα πράγματα. Ηταν ο Παυλος, ο των Εθνών Απόστολος και Αγγελος"!
          Ακολούθως ο π. Συμεών αναφέρθηκε στίς διακρίσεις, στήν ιδιοπροσωπία καθε λαου, αλλα και στήν κλήση του Θεού που απευθύνεται αδιάκριτα πρός ολους...
              Το πρωί¨ χθές εγινε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στόν Ιερό Ναό τού Αγίου Παύλου, στήν οποια χοροστάτησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και Συλλειτούργησαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες.
              Μίλησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο οποιος αναφέρθηκε στήν ζωή, στήν προσωπικότητα και στο Ιεραποστολικό εργο τού Αποστόλου Παύλου, ο οποιος εγινε πρότυπο γιά ολους τούς Ιεραποστόλους.
Γιώργος Κοντονής

















Δεν υπάρχουν σχόλια: