Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΜΕ ΤΙΜΕΣ...

                             "Δέν μας σώζει τιποτα...
                                          Δεν μας σώζει καμια έξωθεν βοήθεια,
                                          αν δέν αλλάξουμε νοοτροπία..."!
                                                                        Σωτήρης Ρίζος 
                                                                        πρόεδρος ΣτΕ
           Ναι.
           Ναι, ηταν μια πανηγυρική συνεδρίαση.
           Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνεδρίασε, για την αποχώρηση σε λίγες ημέρες (θα γίνει στίς 30 Ιουνίου 2015) του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, του Σωτήρη Ρίζου.
           Παρόντες σε αυτή την πανηγυρική συνεδρίαση του ΣτΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Μακαριοτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τόν οποιο συνόδευαν οι Μητροπολίτες. Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Γαβριήλ και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
           Στό εργο καί τό ήθος του κ. Ρίζου, ως προέδρου του ΣτΕ, αναφέρθηκε ο γιά πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος του, Νικόλαος Σακελλαρίου, οπως και πολλοί αλλοι καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου και εκπρόσωποι τού Ανωτάτου αυτού Δικαστηρίου.
           Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣτΕ ο Σωτήρης Ρίζος, στήν ομιλία του επισήμανε στήν αρχή, οτι "σε σημαντικό βαθμό τό ΣτΕ εξελίχθηκε σε ενα δικαστήριο με πολλά χαρακτηριστικά Συνταγματικού Δικαστηρίου"! Μάλιστα ο κ. Ρίζος, αναφερόμενος στην μετα το 2010 χρονική περίοδο, τόνισε. "Στην περίοδο που διανύουμε ολα, η σχεδόν ολα άλλαξαν στήν ζωή του ΣτΕ! Η ελευθερία μειώθηκε σημαντικά, οχι απο παρεμβάσεις προσώπων, αλλα απο επιβουλή των πραγμάτων. Οι βεβαιότητες αναιρέθηκαν..."! Και ο κ. Ριζος ακολούθως μιλησε για το πεδίο Δράσεως του ΣτΕ και στο οτι μειώθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις καί τόνισε. "Η πολιτική ηττημένη και ολονέν και περισσότερο ετεροκαθοριζόμενη, με ολονέν και λιγότερη εξουσία μεταφέρει στό ΣτΕ τα προβλήματά της, τα οποία ομως φαίνεται νά μήν μπορούν να επιλυθούν με τα εργαλεία που αυτό διαθέτει, δηλαδή κυρίως με το Σύνταγμα της Χώρας"!
           Στο τέλος της πανηγυρικής συνεδρίασης του ΣτΕ, για την αποχώρηση του προέδρου του, ο κ. Ρίζος συνομίλησε με τον Αρχιεπισκοπο κ. Ιερώνυμο και μέ τους δυο Αρχιερείς τούς Σεβασμιοτατους κκ Γαβριήλ και Χρυσόστομο, που τον συνόδευαν...
Γιώργος Κοντονής







Δεν υπάρχουν σχόλια: