Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ζ Ε Ι ...

           Εχουν περάσει από τοτε 17 χρόνια.
           Και ολα δείχνουν, "λες και ηταν χθές"!
           Οπως κάθε ημερα ετσι και εκείνη την ημερα (ηταν Τρίτη και το ημερολόγιο μάλιστα έδειχνε 28 Απριλίου 1998) ειχαμε βγάλει ολα τα ραδιοφωνικά συνεργεία Εξωτερικών Μεταδόσεων της δικής μας ΕΡΤ (οι πιο παλαιοί ξέρουν τι λεω...) στο ρεπορτάζ για την ιστορικη εκπομπή "τα Χρονικά της Ημέρας"!
           Ενα απο τα συνεργεία ειχε απο το πρωι...κατασκηνώσει στην Μητρόπολη της Αθήνας, οπου επροκειτο εκεινη τήν ημερα να εκλεγεί ο νεος Αρχιεπίσκοπος.
           Η διαδικασία ξεκίνησε με θεία λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε "απευθείας", απο το Α' Πρόγραμμα (Εθνικο Προγραμμα) και στήν οποία χοροστάτησε ο πιο μικρός σε ηλικία, ο νεώτερος δηλαδή απ'ολους τους αλλους, ο Μητροπολίτης Μάνης και Γυθείου κκ Χρυσόστομος. 
           Αμεσως μετά άρχισε η διαδικασία της εκλογής.
           Θα πρεπει να σας ενημερώσω πως ειχαμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις εκείνη την ημέρα εως ότου εκλεγεί ο νεος Ποιμενάρχης της Ελληνικής Εκκλησίας. 
           Στην ψηφοφορία πήραν μερος 76, απο τους 77 Αρχιερείς. Απουσίαζε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, ο Σεβασμιότατος Γέροντας Αυγουστίνος, για λόγους υγείας. Στην ολη διαδικασία ηταν παρών και ο τότε υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, οπως προβλέπεται απο τον Καταστατικό Χάρτη.
           Υστερα απο τρεις ψηφοφορίες, 19 Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία ο Δημητριάδος Χριστόδουλος, ο οποιος έλαβε 49 ψήφους, έναντι 20 ψήφους που έλαβε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος ο Μακαριότατος Ιερώνυμος. Απο την ημέρα εκείνη εχουν περάσει 17 χρόνια! Και ομως ολοι πιστεύουμε οτι ηταν...χθές! Και αυτο, γιατι ο Μακαριστός πια Χριστόδουλος με τον τρόπο του μας ειχε κερδίσει ολους! Ετσι δέν αργησε να γινει "ο Χριστόδουλος μας". Και "ο Χριστόδουλος της καρδιάς μας".
           Ειναι γεγονός οτι μας λείπει. Ομως για ολους τούς Ελληνες ο Χριστόδουλος ειναι εδω! Ειναι ανάμεσα μας! Δίπλα μας! Κοντα μας!
           Και ναι...
           ΖΕΙ!
Γιώργος Κοντονής
           





Δεν υπάρχουν σχόλια: