Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ

• Παρατείνεται η παραμονή της Ιεροσολυμίτισσας!
• Ειναι ενα απο τα σπάνια κειμήλια της Ορθοδοξίας!
• Χιλιάδες οι προσκυνητές.

           Ναι.
           Ναι, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας θα παραμείνει στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, εως και τό τελος Μαίου! 
           Η εικόνα επροκειτο να επιστρέψει χθές στο Ιερο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στην Γεσθημανή, στά Ιεροσόλυμα. Εκει δηλαδή οπου φυλάσσεται.
           Ομως λογω της κοσμοσυρροής που παρατηρείται καθημερινα στο Μετόχι τού Παγαγίου Τάφου, ζητήθηκε απο τα Ιεροσολυμα, να παραμείνει η Θαυματουργή εικονα της Παναγιας μεχρι και τις 31 Μαίου.
           Ετσι ο κόσμος, οι χιλιάδες πιστοί που θέλουν να προσκυνήσουν την Θαυματουργή εικόνα, θα μπορέσουν να το κάνουν. Ό Ιερός Ναός στήν Πλάκα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 8 τό πρωί εως και τίς 7 το βράδυ, ενω καθε Σαββατοκύριακο θα τελείται θεία λειτουργία.
           Να σας θυμίσω οτι η εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας αγιογραφήθηκε τόν 19 αιώνα, το έτος 1870. Εχουν δηλαδη περάσει από τότε μεχρι σημερα 145 χρόνια!
           Η Θαυματουργή εικόνα αποτελεί και ειναι, ενα από τα σπάνια κειμήλια τής Ορθοδοξίας.  
           Μάλιστα πιστεύεται οτι η εικόνα δεν εχει δημιουργηθεί από χέρι ανθρώπου, αλλά με θαυματουργό τρόπο απο την Παναγία Μας. Απο την Υπεραγία Θεοτόκο. Απο την Μεγαλόχαρη.
Γιώργος Κοντονής
            Σημ. Συντ.
            Να ευχαριστήσω τον Χρήστο Αμπατζόγλου για τις όμορφες φωτογραφίες του.
                                                                                                           Γιώργος Κοντονής




Δεν υπάρχουν σχόλια: