Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

• Η Παναγια Ιεροσολυμιτισσα στη Αθηνα!
• Στον ΙΝ των Αγιων Αναργυρων στην Πλακα.
• Θα παραμείνει εως και τις 17 Απριλίου.

           Η Θαυματουργή εικονα της Παναγιας της Ιεροσολυμιτισσας από προχθές βρισκεται στον Ιερο Ναό των Αγίων Αναργυρων στην περιοχή της Πλάκας, εκει οπου το Μετόχι του Παναγιου Τάφου.
           Η τελετή της υποδοχής της Εικόνας της Παναγιας Μας, εγινε με καθε λαμπρότητα και με επισημότητα. Στη συνεχεια πραγματοποιηθηκε λιτανεία στους δρόμους της Πλάκας.
           Η ιερή και θαυματουργή εικονα της Παναγιας της Ιεροσολυμιτισσας μεταφέρθηκε στη Αθηνα απο τον Πάνσεπτο και Θεομητορικο Τάφο της Υπεραγιας Θεοτοκου στην Γεθσημανή, απο τον Έξαρχο του Παναγιου Τάφου στην Ελλαδα, τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμιανό. Στον ΙΝ των Αγιων Αναργυρων θα παραμείνει μεχρι και τις 17 Απριλίου.
           Θα πρεπει τουτη την ωρα να υπογραμμίσω οτι "τρεις φορες που πλημμύρισε ο Ναος στη Γεθσημανή που αποτελεί το Κενοτάφιο της Παναγιας, η εικονα ανέβηκε μονη της απο το μαρμάρινο θρόνο και στάθηκε χωρις να στηρίζεται πουθενα"!
           Καθημερινα οι πιστοί σπεύδουν στον ΙΝ των Αγιων Αναργυρων για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικονα της Παναγιας της Ιεροσολυμιτισσας, η οποια να επαναλάβω, θα παραμείνει μεχρι και τις 17 Απριλίου.
Γιώργος Κοντονής 




Δεν υπάρχουν σχόλια: