Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΦΩΝΗ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
               Τό μήνυμα μας έρχεται από τα μακρινά Γιαννιτσά....
               Εκεί όπου ο Μακαριοτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εγκαινίασε το Πνευματικό Κέντρο τού ιερού ναού τού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
             "Είμαστε υπεύθυνοι για το καθετί...", είπε μιλώντας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και συνέχισε.
             "Εμείς να πρωταγωνιστήσουμε καί, αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, χρειάζεται ενότητα και συνεργασία όλων και όχι κακομοιριά. Να μην ψάχνουμε μόνο ποιός φταίει ή τί φταίει, αλλά και ποσό είναι το βάρος της ευθύνης τού καθενός μας..."!
              Υπογράμμισε ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος.
              Κι'εδώ που τα λέμε έχει απόλυτα δίκιο.
              Όταν τούτη εδώ η "Τσίπρας και Σία" Κυβέρνηση, αντί να αναλάβει τήν ευθύνη των πράξεων της για τα χίλια μοίρια κακά που έχουν βρει την χώρα μας από δικά της και μόνο τραγικά λάθη,  ρίχνει την ευθύνη στούς άλλους,στούς προηγούμενους, καταλαβαίνει κανείς τι συμβαίνει!
              Κι'ακόμα να τονίσω, να προσθέσω πιο σωστά σε όλα αυτά που ο Αρχιεπίσκοπός μας, είπε στα Γιαννιτσά πως, όταν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι σαν μιά γροθιά ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ!
              Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε, δίνοντας παράλληλα απάντηση σε όλους εκείνους που λένε πως η Εκκλησία πρέπει να περιοριστεί στα πνευματικά της καθήκοντα, υποστήριξε επικαλεστείς τόν Άγιο Ιάκωβο τόν Αδελφόθεο πως "η αγάπη πρός τον Θεό δέν μπορεί να είναι ξέχωρη από την αγάπη πρός τον κάθε άνθρωπο..."!
             Κι'ετσι είναι.
             Η Εκκλησία μας πρέπει να έχει και λόγο και φωνή...
             Υπάρχει αντίρρηση;
             Δέν νομίζω...
Γιώργος Κοντονής 


Δεν υπάρχουν σχόλια: