Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, στην Κέρκυρα, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου ο άγων τα ονοματήριά του επιχώριος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄.
  Στη Θεία Λειτουργία,τους ύμνους της οποίας απέδωσε πολυφωνική χορωδία, με τη συνοδεία αρμονίου, παρέστησαν πολλοί Κληρικοί, Μοναχές και Μοναχοί, εκπρόσωπος του Δήμου Κερκύρας και πλήθος πιστού λαού.
  Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στην απουσία πνευματικών ανθρώπων σε κάθε εποχή, και ιδιαίτερα στη δική μας, τονίζοντας ότι τελικά η κάθε εποχή έχει τους δικούς της χαρισματικούς και χαριτωμένους πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι δρουν ως οδοδείκτες και ιχνηλάτες για το λαό, όπως ο Άγιος Νεκτάριος για την εποχή του, οι οποίοι, επειδή δεν άφησαν το Πνεύμα αμάρτυρο στην εποχή τους, έχουν διαχρονική αξία και σημασία για την Εκκλησία, και σήμερα και πάντοτε!
  Ευχήθηκε, τέλος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, τον οποίο απεκάλεσε "αγαπημένο και εκλεκτό αδελφό, παλαιόθεν γνώριμο, για τη διακονία του οποίου όλοι οι αδελφοί του χαίρομεν", και απευθυνόμενος προς τους Κερκυραίους πιστούς τόνισε ότι "ένας τέτοιος ευγενής και πολιτισμένος Μητροπολίτης έπρεπε να ποιμαίνει εσάς, τον ευγενικό και πολιτισμένο λαό της Κέρκυρας".


ΠΗΓΗ  http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5689%3Ao-sevasmiotatos-k-dorotheos-v-stin-kerkyra-efxithike-ston-eortazonta-mitropoliti-sevasmiotato-k-nektario&catid=211&Itemid=872

Δεν υπάρχουν σχόλια: